Aavasaksa Lapland Loves You

Aavasaksan Lappi - Meänmaa käsittää ison osan Tornionlaaksoa. Alue vaaroineen ja vesistöineen tarjoaa matkailijalle puhtaan luonnon ohella erinomaiset harrastus- ja virkistysmahdollisuudet. Alueelle leimaa-antava piirre on Tornionjoki. Se on Euroopan ainoa vapaana virtaava suurjoki. Niin Suomen kuin Ruotsinkin puolen maisemaa hallitsevat jylhät, metsäiset vaarat. Laaksossa luonto on rehevää, vaarojen huipuilla tunturimaisen karua.

Midnight Sun Canoeing route

Nauti upeista luontoelämyksistä ja lappilaisesta maalaismaisemasta Yöttömän yön melontareitillä!

Melontareitin kokonaispituus on 160 kilometriä ja se tarjoaa jokaiselle jotakin: extremeä villillä erämaajoella, rauhallista melontaa järvillä ja suvannoilla sekä vauhtia ja pärskeitä koskilla! Se sopii sekä aloitteleville että kokeneille melojille.

Reitti alkaa Aalisjärveltä Aalisjokea Konttajärvelle reitti on upeaa erämaajokea. Osuudella asustaa runsaslukuisena Suomen alkuperäismajava, euroopanmajava. Konttajärveltä Konttajokea Lankojärvelle.Reitille mahtuu pieniä järviä ja lappilaista maalaismaisemaa. Osuuden nähtävyydet Konttäköngäs ja Suezinkanava. Lankojärveltä Sirkkakosken kautta päästään  Miekojärvelle, joka soveltuu järvimelontakohteeksi. Pessalompolosta Tengeliöjokea Portimojärvelle soveltuu retkimelontakohteeksi aloittelijallekin. Reitillä on järviä, suvantoja, nivoja ja muutama koski, missä voi muutama vesipärske loiskahtaa kanoottiinkin. Loppupätkä Tengeliöstä Tornionjoelle sopii päiväretkeilyyn. Reitti kiertää Aavasaksan, jossa on laavu ja muut palvelut ovat käytettävissä. Tämä osa reitistä sopii virkistysmelontareitiksi. Aikaa Aavasaksan kiertämiseen voi varata 3-4 tuntia makkaranpaistoineen.

KJ-Experience

KJ-Experience tarjoaaa alueella jokaiselle jotakin: yksilöllisesti räätälöityjä aktiviteetteja kaikkiin vuodenaikoihin. Tutustu valikoimaan ja jos et löydä omaasi, niin ole rohkeasti yhteydessä, niin rakennetaan yhdessä sinulle parhaiten sopivaa.

Seuraa tarjontaa, aktiviteetit päivittyvät vuodenaikojen mukaan.